VYHLEDÁNÍ VODNÍHO ZDROJE, ZHOTOVENÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE


VYVRTÁNÍ A VYSTROJENÍ VRTANÉ STUDNY NA KLÍČ

PŮSOBÍME V RÁMCI CELÉ ČESKÉ REPUBLIKY A POSKYTUJEME ZÁRUKY NA VYDATNOST VRTANÉ STUDNY

SPOČÍTAT CENU

Mámo, budeme studnu vrtat, nebo kopat?

Rozhodli jste se, že si na chalupě nebo před domem necháte kopat studnu. Do toho vám začne vandrovat soused odvedle nápad, že přece vrtané studny jsou lepší. Nevíte, jakou variantu zvolit, zeptáte se tedy manželky. Jenže ta nevystudovala obor hydrologie, ale ekonomie, takže s vámi rozebírá ekonomické aspekty. Nuže, jsme tu pro vás, abychom vám poradili.

Kopaná studna má poměrně velkou akumulaci, protože však nedosahuje větších hloubek a těsnění mezikruží pod povrchem je většinou nedostatečné, čerpaná voda bývá často druhotně znečištěná z povrchu. Kopané studny jímají většinou první zastihlý horizont podzemní vody, který bývá v přímé souvislosti se srážkovou vodou. Kopané studny jsou tedy na srážkách závislé a v suchých letních obdobích nebo zimních mrazů jejich hladiny velmi kolísají.

 

U vrtaných studen je třeba počítat s větší hloubkou než u kopané studny, její hloubka je většinou ukončena asi pět metrů pod silnějším, dostatečným přítokem podzemní vody. Oproti kopané studni jímá vrtaná studna hlubší podzemní vodu, která není přímo závislá na atmosférických srážkách. Množství spodní vody je stálejší v průběhu celého roku a čerpaná voda má lepší kvalitu.

 

Shrneme-li výhody vrtané studny, pak vězte, že samotné vrtání studny trvá pouze jeden den! Vrtání téměř vůbec nepoškodí okolní terén, čerpadla se snadno instalují. Instalace vrtané studny zaručuje stálý přítok vody i v nejsušším období s nejvyšší kvalitou vody, nehrozí vniknutí nekvalitní povrchové vody do studny. Máte jistotu odběru 1200 litrů vody během 24 hodin. Cena vrtu se pohybuje od 640 korun za metr - pokud se vrtá do stabilního podloží - a zahrnuje již dopravu. Samozřejmě vrtáme i do nestabilního podloží. Na vyžádání zajistíme posudek vrtané studny a projektovou dokumentaci.

Sdílet na Facebook
Zpět...
Vrtané studny Vlk
Obory 50, 263 01 Dobříš (mapa)
+420 604 267 433
vrtanestudnyvlk@seznam.cz
IČ: 71478311, DIČ: CZ6101141343
Všechna práva vyhrazena ©2023 Vrtané studny Vlk