VYHLEDÁNÍ VODNÍHO ZDROJE, ZHOTOVENÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE


VYVRTÁNÍ A VYSTROJENÍ VRTANÉ STUDNY NA KLÍČ

PŮSOBÍME V RÁMCI CELÉ ČESKÉ REPUBLIKY A POSKYTUJEME ZÁRUKY NA VYDATNOST VRTANÉ STUDNY

SPOČÍTAT CENU

Která studna v Česku je nejhlubší?

Ačkoli se naše firma pyšní tím, že dokáže zmapovat místo, kde se nachází vodní zdroj, dále dokáže studny o patřičné hloubce vyvrtat a také se postaráme o další doprovodné inženýrské práce, jedno asi nedokážeme. Vyvrtat nejhlubší studnu v Česku.

Nejhlubší studnou u nás se chlubí více míst, většinou hradů či měst. Za prvý zámek tří císařů ve Zbirohu. Tento zámek toho zažil opravdu hodně, má velice dlouhou historii a pyšní se skvostnými unikáty, mezi něž patří i zámecká studna, která je 163 metry hluboká. A aby toho nebylo málo, byla vybudována v mimořádně tvrdé buližníkové skále a ještě se stáčí do tvaru šroubovice. Dokonce se o této studni tvrdí, že je nejhlubší hradní studnou v Evropě. 

 

Další nejhlubší studna v Česku je v Hukvaldech. Hukvaldský hrad je opředen pověstí o zazděném preclíkáři, ale také pověstí o zbojníkovi Ondrášovi, který unikl z hradu studnou, jež má být tajnou chodbou propojená s říčkou Ondřejnicí. Tato pověst může být pravdivá. Zbojník Ondráš skutečně existoval v sedmnáctém století. To, že se po provaze spustil do studny hluboké 176 metrů, není pravděpodobné. Stavba nejhlubší studny začala v 16. století na hradním nádvoří. Hloubení studny obstarávali italští zedníci a trvalo jim to rok. Dnes je vrtání studní záležitostí několika dní, ale studna nebude takto hluboká. Kdo však by si dnes nechal vrtat studnu na kopci na hradě?

 

K dalším nejhlubším studnám ještě přiřaďme Čertovu studnu na hradě Helfštýn. Vznik studny se datuje do čtrnáctého století a dosahuje hloubky 150 až 160 metrů. Všechny tyto studny, které patří k nejhlubším v Evropě, nesou vcelku poprávu označení bezedné. Nebojte, námi vrtané studny nejsou bezedné, ani studny nevrtáme déle než několik dní.

Sdílet na Facebook
Zpět...
Vrtané studny Vlk
Obory 50, 263 01 Dobříš (mapa)
+420 604 267 433
vrtanestudnyvlk@seznam.cz
IČ: 71478311, DIČ: CZ6101141343
Všechna práva vyhrazena ©2023 Vrtané studny Vlk